Een eigen (t)huis creëren

Bijzonder aan Buitenvoorde is dat de villa’s qua vorm aan boerderijen refereren en qua architectuur op de omgeving aansluiten dankzij het gebruik van bijzondere en natuurlijke materialen, zoals vergrijsd hout en baksteen in verschillende kleurtinten.
Bovendien kan van de villa een echt (t)huis worden gemaakt met volop ruimte om de eigen levensstijl en smaak uit te drukken. Gekozen kan worden uit vier verschillende basistypen woningen, allen ontworpen door ZILT Architecten, als uitgangspunt voor verdere individualisering.

JENNY VAN HEERINGEN - ZILT ARCHITECTEN

JENNY VAN HEERINGEN - ZILT ARCHITECTEN

"Architectonisch hebben we gekozen voor landschappelijk ogende villa’s, met een flauw hellend dak, die op natuurlijke wijze in de omgeving lijken opgenomen. ‘Landschappelijk’ heeft vaak horizontale lijnen in zich en die hebben we op verschillende manieren in het ontwerp teruggebracht.
Niet alleen door de noklijn in de breedte te leggen om de boerderij-uitstraling te bereiken, maar ook bijvoorbeeld door iedere villa aan één zijde van een lange haag te voorzien. Deze haag zorgt bovendien voor het entreegevoel van de eigen villa en voor de borging van een stuk privacy.

Wij ontwerpen niet een huis, maar een ‘thuis’. Dat is het gevoel dat het huis oproept zodra je de voordeur binnenstapt en zo’n sfeer creëren vraagt om een andere manier van denken. Waardevol aan Buitenvoorde is dat dit thuisgevoel al bij de entree van de villawijk ontstaat. Zodra bewoners de brug over zijn, voelt het als een warm welkom."

JENNY VAN HEERINGEN - ZILT ARCHITECTEN

Mogen wij u op de hoogte houden?

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates